Over VOLZET - VOLZET -Toneelvoorstelling ‘Sartre & de Beauvoir’ met Frank Focketyn en Sien Eggers in Arenberg Antwerpen

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

30 apr
in Antwerpen - Fakkeltheater

The Broken Circle Breakdown in theater

Ontdek de roots van bluegrass
06 mei
in Puurs-Sint-Amands - CC Binder

Red Star Line musical - gekaderd

Spektakel musical. De Gouden Horizon
23 apr

VOLZET - VOLZET -Toneelvoorstelling ‘Sartre & de Beauvoir’ met Frank Focketyn en Sien Eggers in Arenberg Antwerpen

Na Socrates, Marx en Spinoza komt filosoof & theatermaker Stefaan van Brabandt met het vierde luik in zijn theaterreeks rond grote filosofen. Geen monoloog, maar een dialoog deze keer. En wel tussen het beroemdste koppel uit de geschiedenis van de filosofie. Frank Focketyn & Sien Eggers spelen Jean-Paul Sartre & Simone de Beauvoir.

zondag 23 april 2023 van 20:15 uur tot 22:00 uur

Filosoof en theatermaker Stefaan van Brabandt brengt een dialoog tussen het beroemdste koppel uit de geschiedenis van de filosofie, Jean-Paul Sartre & Simone de Beauvoir, gespeeld door Frank Focketyn en Sien Eggers. Simone de Beauvoir geldt als de belangrijkste schrijfster, filosofe en feministe van de moderne tijd. Jean-Paul Sartre wordt beschouwd als de vader van het existentialisme. In zijn romans, toneelstukken en filosofische werken staat steeds de mens centraal die veroordeeld is tot vrijheid.

In Sartre & de Beauvoir kijken dé cultfiguren van het Franse existentialisme terug op hun leven en denken. Én op hun turbulente liefdesrelatie. De recensies zijn zeer lovend:

“Frank Focketyn en Sien Eggers vertellen en spelen het verhaal van hun personages wondermooi. Ze sturen hen met grote rust richting de prikkelende en soms ongemakkelijke grenzen van de filosofie die zij tot leidraad van hun levens maakten."

"Sartre & de Beauvoir is zó meeslepend uitgevoerd dat je bijna hallucinerend de zaal uit loopt. Een geraffineerde mix van biografische wetenswaardigheden en toegankelijk filosoferen over relaties, seks, politiek en maatschappij. Sien Eggers en Frank Focketyn leveren een formidabele prestatie."

Prijzen

Ticket Prijs
Standaard € 27,00

VOLZET

Inschrijven noodzakelijk vóór 23 november bij

Katia Pannecoucke

telefoon 03 383 51 56

katia.pannecoucke@telenet.be

Labels: Theater & dansActiviteitVoorstelling (theater, literatuur, film,...)