Over VOLZET - VOLZET -Toneelvoorstelling ‘Sartre & de Beauvoir’ met Frank Focketyn en Sien Eggers in Arenberg Antwerpen

Welkom bij Davidsfonds!

Ben je op zoek naar een leuke activiteit in jouw buurt? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze pagina vind je een overzicht van al onze activiteiten, onze laatste nieuwtjes en maak je kennis met het lokaal bestuur. Tot binnenkort!

Aankomende activiteiten

  1. 14 mei
    inBornem

    Daguitstap naar Bornem

    Daguitstap naar Bornem met in de voormiddag een bezoek aan het Kasteel van Marnix van St.-Aldegonde (Kasteelstraat 34) en in de namiddag ...
Toon alle activiteiten
23 apr

VOLZET - VOLZET -Toneelvoorstelling ‘Sartre & de Beauvoir’ met Frank Focketyn en Sien Eggers in Arenberg Antwerpen

Na Socrates, Marx en Spinoza komt filosoof & theatermaker Stefaan van Brabandt met het vierde luik in zijn theaterreeks rond grote filosofen. Geen monoloog, maar een dialoog deze keer. En wel tussen het beroemdste koppel uit de geschiedenis van de filosofie. Frank Focketyn & Sien Eggers spelen Jean-Paul Sartre & Simone de Beauvoir.

zondag 23 april 2023 van 20:15 uur tot 22:00 uur

Filosoof en theatermaker Stefaan van Brabandt brengt een dialoog tussen het beroemdste koppel uit de geschiedenis van de filosofie, Jean-Paul Sartre & Simone de Beauvoir, gespeeld door Frank Focketyn en Sien Eggers. Simone de Beauvoir geldt als de belangrijkste schrijfster, filosofe en feministe van de moderne tijd. Jean-Paul Sartre wordt beschouwd als de vader van het existentialisme. In zijn romans, toneelstukken en filosofische werken staat steeds de mens centraal die veroordeeld is tot vrijheid.

In Sartre & de Beauvoir kijken dé cultfiguren van het Franse existentialisme terug op hun leven en denken. Én op hun turbulente liefdesrelatie. De recensies zijn zeer lovend:

“Frank Focketyn en Sien Eggers vertellen en spelen het verhaal van hun personages wondermooi. Ze sturen hen met grote rust richting de prikkelende en soms ongemakkelijke grenzen van de filosofie die zij tot leidraad van hun levens maakten."

"Sartre & de Beauvoir is zó meeslepend uitgevoerd dat je bijna hallucinerend de zaal uit loopt. Een geraffineerde mix van biografische wetenswaardigheden en toegankelijk filosoferen over relaties, seks, politiek en maatschappij. Sien Eggers en Frank Focketyn leveren een formidabele prestatie."

Prijzen

Ticket Prijs
Standaard € 27,00

VOLZET

Inschrijven noodzakelijk vóór 23 november bij

Katia Pannecoucke

telefoon 03 383 51 56

katia.pannecoucke@telenet.be

Labels: Theater & dansActiviteitVoorstelling (theater, literatuur, film,...)