Over Bezoek Volkssterrenwacht Urania in Hove

19 apr
Hove - Volkssterrenwacht Urania

Bezoek Volkssterrenwacht Urania in Hove

Volkssterrenwacht Urania neemt iedereen mee naar de wondere wereld van het heelal.

In een wervelende rondleiding word je door ervaren gidsen doorheen het zonnestelsel geloodst. In het auditorium komen beelden van de planeten en de zon tot leven alsof je een reis door de ruimte maakt. Bovendien krijg je de kans om een unieke collectie meteorieten te bewonderen en er zelfs één vast te nemen!

vrijdag 19 april 2024 om 14:30 uur

De Volkssterrenwacht Urania te Hove (1 van de 6 in Vlaanderen) werd gesticht in 1969. Je wordt er ingewijd in de wondere wereld van het heelal. De verschillende hemellichamen in ons zonnestelsel worden voorgesteld in een 12m lang schaalmodel. De tentoonstellingszaal focust op meteorieten en kometen. Je krijgt de unieke kans om een echte meteorietsteen in je hand te nemen. In het planetarium worden 3500 sterren geprojecteerd op een koepel van 8m diameter. Kijk verbaasd naar de vallende sterren. In de waarnemingstoren staat de 40cm Cassegrain-telescoop. Door deze kan je kijken naar de zon (bij mooi weer), zonnevlammen en zonnevlekken. Misschien zie je ook Venus.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 14,00
Standaard € 18,00

Deelnameprijs € 14 / € 18 p.p. met / zonder DF-cultuurkaart, te storten op rekeningnummer BE46 9730 9407 0836, ten name van Davidsfonds.

Een eerste groep is al volzet. In de tweede groep zijn nog heel wat plaatsen vrij. Inschrijven zo snel mogelijk bij Katia Pannecoucke 

katia.pannecoucke@telenet.be

tel.: 03 383 51 56

Labels: Wetenschap & techniekActiviteitBezoek met gidsCultuurregio KempenCultuurregio Antwerpen