Over Daguitstap Mechelen, bezoek aan Koninklijke Manufactuur De Wit en Brouwerij Het Anker

11 mei

Daguitstap Mechelen, bezoek aan Koninklijke Manufactuur De Wit en Brouwerij Het Anker

Wij beginnen onze uitstap bij de Koninklijke Manufactuur De Wit, opgericht in 1889, wereldleider op het vlak van conservatie en restauratie van oude wandtapijten voor musea.

Dorstig geworden van het kijken naar tapijten bezoeken we vervolgens Brouwerij het Anker, een familiebedrijf dat al vijf generaties bier brouwt in Mechelen.

donderdag 11 mei 2023 van 11:00 uur tot 17:00 uur

De Koninklijke Manufactuur De Wit heeft een leidende positie in de markt van antieke wandtapijten zowel wat handel met musea als met particulieren betreft. Vandaag leidt de vijfde generatie een team van een twintigtal wevers, restauratoren, experten en handelaars in wandtapijten, allen gedreven door uitmuntendheid in de kunst die zo eigen is aan de regio.


Manufactuur De Wit
De Manufactuur is gevestigd in de Refuge van de abdij van Tongerlo waar zij een collectie wandtapijten presenteert van het begin van de 15e eeuw tot heden. De ateliers, tentoonstellingsruimten en het gebouw zijn beschermd erfgoed.

De Koninklijke Manufactuur De Wit, met haar wevers, restauratoren, experts en wandtapijthandelaars, is vandaag de erfgenaam van de Vlaamse wandtapijttraditie.

Na het bezoek aan De Wit begeven we ons naar de brouwerij Het Anker waar we starten met een lekkere lunch. We hebben gekozen voor het groepsmenu "Gouden Carolus", waarbij er keuze is tussen vis en vlees.

Daarna start onze rondleiding doorheen de Brouwerij.

Brouwerij Het Anker

Wist je dat Het Anker al meer dan 100 jaar bestaat? Bier uit drie hoofdingrediënten bestaat? Je van bier whisky kan maken? Dit alles en veel meer ontdekken wij met dit bezoek aan de Brouwerij.

Gouden Carolus is een Belgisch bier- en whiskymerk van Het Anker. Het bier van hoge gisting, wordt gebrouwen in de brouwerij te Mechelen. De whisky wordt gedistilleerd in stokerij De Molenberg te Blaasveld. De stokerij hebben wij reeds eerder een bezoek gebracht.

We doorkruisen tijdens deze rondleiding de brouwerij, de whiskyrijpingsmagazijnen en op het dak van de brouwerij genieten we van het prachtige uitzicht over de stad Mechelen. Afsluiten doen we met een degustatie.

Praktische info: als u met de wagen komt, kan u best gebruik maken van parkeergarage Keerdok. Wie wil kan in groep naar de Manufactuur De Wit wandelen. Wij vertrekken stipt om 10.35 uur aan de ingang van de parkeergarage. De ingang richting het wandelpad naar het centrum van de stad.

Keerdok ingang gelijkvloers

Begin wandelpad naar Mechelen centrum

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 55,00
Standaard € 65,00

Inschrijven noodzakelijk vóór 1 maart 2023 bij katia.pannecoucke@telenet.be

03/383 51 56

Deelname: € 55 / € 65 met / zonder DF cultuurkaart, inclusief lunch, zonder drank.

Dit bedrag dient u over te schrijven op rekeningnummer: BE46 9730 9407 0836, ten name van Davidsfonds met vermelding daguitstap.