Over Lezing "Tegen de stroom in", door Tom Zwaenepoel., i.s.m. DF Zandhoven en Schilde

15 dec
Zandhoven - voormalig gemeentehuis Pulderbos

Lezing "Tegen de stroom in", door Tom Zwaenepoel., i.s.m. DF Zandhoven en Schilde

In deze lezing gaat auteur en Vaticaan-kenner Dr. Tom Zwaenepoel in op wat er verborgen ligt achter de hoge, dikke muren van de kleinste staat ter wereld: Vaticaanstad.

vrijdag 15 december 2023 van 20:00 uur tot 22:00 uur

Tom Zwaenepoel  (1970) studeerde aan de universiteiten van Gent en Bayreuth en is doctor in de Germaanse talen. Hij publiceert boeken over religieuze en spirituele thema’s bij Uitgeverij Lannoo. In de Vlaamse media geeft hij regelmatig duiding als Vaticaankenner.
Naar aanleiding van de tiende verjaardag van het Argentijnse pontificaat verscheen het boek ‘Tegen de stroom in’ (Uitgeverij Lannoo 2023).

Vaticaanstad is de kleinste staat ter wereld en ligt verborgen achter hoge, dikke muren. Paus Franciscus is niet alleen het hoofd van de rooms-katholieke Kerk maar ook het staatshoofd van de Staat van Vaticaanstad.
Tom Zwaenepoel geeft een kort overzicht van de belangrijkste gebouwen: de vier hoofdbasilieken, de Vaticaanse musea en tuinen, de Sixtijnse Kapel en het apostolisch paleis.
Verder stelt hij de protagonisten van deze ministaat voor en bespreekt hij kort het leven in de Staat van Vaticaanstad. Zo komen het protocol en de veiligheidsdiensten van de paus aan bod. Hij werpt ook een licht op enkele bekende tradities, zoals de kerstboom en de Hollandse bloemen op het Sint-Pietersplein.
In het tweede deel van de lezing gaat hij uitvoerig in op het Argentijnse pontificaat. In welke mate is paus Franciscus een ‘revolutionaire’ paus.
Wat heeft hij in de voorbije tien jaar al gerealiseerd en wat zijn de grootste hindernissen in zijn plan om de Romeinse Curie te hervormen?

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 8,00
Standaard € 11,00
Z-pas € 5,00

Deelnameprijs (incl. drankje) € 8/ € 11 p.p. met / zonder DF-cultuurkaart; € 5 met Z-Pas, te storten op rekeningnummer BE46 9730 9407 0836, ten name van Davidsfonds of te betalen aan de inkom.

Informatie bij:

katia.pannecoucke@telenet.be

tel.: 03 383 51 56